world peace university dunya baris universitesi cyprus university 2

• Dünya Barış Üniversitesi Spor Alanında da Büyük bir Adım Atarak İlk Kadın ve Erkek Basketbol Takımlarını Kurdu

DBÜ spor alanında büyük bir adım atarak, üniversite yönetiminin uzun süredir üzerinde çalıştığı projeyi nihayet hayata geçirdi. Spor kültürünü geliştirmek ve öğrenciler arasında sağlıklı bir rekabet ortamı yaratmak amacıyla üniversitemizin ilk kadın ve erkek basketbol takımları kuruldu. Bu önemli girişim sayesinde, öğrenciler hem spor yapma hem de takım ruhunu deneyimleme fırsatı elde edecek.

Üniversitemiz Basketbol Takımlarının başantrenörlüğüne Douglas Fouondo Bantio, yardımcı antranörlüğüne ise James Horacious Baker JR getirildi. Daha önce çeşitli takımlarda gösterdikleri başarılarla tanınan antrenörler, üniversitemizin basketbol altyapısının güçlendirilmesinde büyük katkı sağlayacaklarına olan inancımız tamdır.

Kadın ve erkek basketbol takımlarının kurulması, üniversitemizin sadece akademik alanda değil spor alanında da büyük başarılara imza atma konusundaki kararlılığının bir göstergesi olarak ortaya çıkmaktadır. Bu girişim, aynı zamanda üniversite topluluğunun bir araya gelmesi ve dayanışma ruhunun güçlenmesi açısından büyük bir öneme sahiptir. Takımlar, ilerleyen günlerde üniversiteler arası ligde yer alarak üniversitemizi başarıyla temsil edeceklerdir.

Üniversitemiz bu yeni oluşumla birlikte hem spor hem de öğrenci yaşamına yeni bir soluk getirmeyi hedeflemektedir. Basketbol takımlarımızın başarılı bir şekilde büyüyüp gelişmesini ve üniversitemize büyük başarılar getirmesini diliyoruz.