İngilizce Hazırlık ve Yabancı Diller Yüksekokulu

assoc-prof-dr-hanife-bensen-bostanci
Dekanın Mesajı

Assoc.Prof.Dr. Hanife Bensen BOSTANCI

Lefkoşa Dünya Barış Üniversitesi’ne Sıcak Bir Hoş Geldiniz.
WPU İngilizce Hazırlık Okulu, sizi bölümleriniz için gerekli olan yeterli İngilizce yeterlilik seviyesiyle donatarak lisans eğitiminize devam etmenize hazırlamak için burada.
İngilizce dünya çapında iletişim amacıyla kullanılan bir dildir. Yüksek eğitimli, deneyimli, güler yüzlü ve hevesli kadromuzla, dili edinmenizi ve iletişim amaçlı kullanabilmenizi sağlayacak şekilde İngilizce’yi bilinçaltınıza öğretmek için yenilikçi yöntem ve yaklaşımları benimsiyoruz. Ayrıca amaçlarımız arasında sizi öğrenme stillerinize ve stratejilerinize yönelik Yapay Zeka (AI), etkinlikler, materyaller ve görsel-işitsel ürünlerle buluşturuyoruz. Hedeflerimiz arasında, yalnızca dil becerilerinize değil aynı zamanda sunum ve sosyo-kültürel becerilerinize de yardımcı olmak için sürekli düzeltici geri bildirim ve yansıtma yapmaya çalışıyoruz.
Öğretme ve öğrenmemizde Benajamin Franklin’in sözleriyle temsil edilen “Bana Söyle ve Unuturum, Öğret ve Hatırlayabilirim, Beni Dahil Et ve Öğrenirim” sözünü dikkate almaya çalışıyoruz. Yani geleneksel öğretmen merkezli öğrenme ortamlarından uzaklaşarak, sorgulayarak, araştırarak, işbirliği yaparak, yansıtarak, problem çözerek ve projelerin parçası olarak öğreneceksiniz.
Yabancı Diller Yüksekokulumuz, İngilizce dışında başka bir dilde (Türkçe, Yunanca, Almanca) yeterlilik seviyenizi geliştirmeyi amaçlamaktadır. Bu dersler seçilerek bölüm müfredatlarınıza eklenecektir. Bu şekilde aynı zamanda ikinci/üçüncü bir dilde bilgi ve iletişim becerileri de kazanacaksınız. Bu kurslar özellikle günlük yaşamlarında Türkçeyi kullanma ihtiyacı duyacak uluslararası öğrencilerimizin iletişim kurmalarına yardımcı olacaktır.
Gerektiğinde size yardımcı olabilmemiz için lütfen bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin.
Sizinle tanışmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.

Doç. Prof. Dr. Hanife Bensen Bostancı

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü