Uluslararası Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans

dunyabaris-universitesi-resmi-logo
DÜNYA BARIŞ ÜNİVERSİTESİ

Uluslararası Konaklama ve Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans

Uluslararası Otelcilik ve Turizm İşletmeciliği Yüksek Lisans programının amacı, turizm sektörünün stratejik ve yönetsel karar almada artan ihtiyaçlarını karşılayabilecek nitelikli, yeni nesil turizm işletmeciliği adayları yetiştirmektir.
Dünya Barış Üniversitesi’nde Uluslararası Otelcilik ve Turizm İşletmeciliği alanında yüksek lisans derecesine sahip olan program mezunları, ‘Bilim Uzmanı’ unvanını alarak, konaklama işletmeleri, seyahat acenteleri, seyahat acenteleri, taşımacılık şirketleri, yiyecek-içecek işletmeleri, yat-marina işletmeleri ve eğlence girişimleri. Ayrıca kabul koşullarını yerine getirmeleri halinde üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğretim üyesi olarak kariyer yapabilirler ve isterlerse doktora programlarına başvurabilirler.
Program, öğrencilere çeşitli uluslararası otel ve turizm organizasyonlarında üst düzey yönetici rolleri için gerekli pratik, teorik ve kişisel becerileri sağlamaya odaklanmaktadır. Yenilikçi fikir ve çözümlerin yaratıcı gelişimini teşvik eden, aynı zamanda organizasyonel öğrenmeyi değerlendirirken problem çözme ve analitik yetenekleri geliştiren profesyonel bir yönetim yaklaşımını geliştirmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca program, akademik kariyer yapmak isteyen öğrencilere bilimsel araştırma yapma, bilimsel düşünme becerilerini geliştirme ve doktora eğitimi için gerekli yeterliliği kazanma becerisini kazandırmayı amaçlamaktadır.